Sustainablelivingswe

#dukangöranågot

Ingen mening med ekologiskt!

”Men jag har stoppat i mig så mycket gifter i mitt liv att det inte är någon mening att jag börjar äta ekologiskt nu”.  Det är ju lite som att säga att eftersom jag inte motionerat innan i livet är det ingen mening att börja nu. Eller, jag brukar inte skriva med svart penna så ingen idé att börja nu o.s.v.  Det är ju en så dum ursäkt för att inte ta ansvar för sitt beteende.

Ekologiskt är ett ansvar som går bortom en själv. Alla människor som producerar det du konsumerar riskerar att drabbas av både det ena och andra p.g.a de kemikalier de utsätts för. Jag anser verkligen att vi alla har ett ansvar att göra val som påverkar oss, vår miljö och omgivning.  Jag säger inte att du ska lägga om ditt liv på en sekund, (för mig gick det stegvis men det får bli ett senare inlägg) utan det jag vill är att du tänker till nästa gång du handlar något. Kan du göra ett annat val, än ditt vanlig invanda, som går åt ett hållbart håll?

Och du, jag drämmer till med – tänk på de som kommer efter dig, dina barn och barnbarn, det är även för dem du bör tänka ekologiskt och hållbart och självklart för vår fina jord.

image

2 kommentarer

  1. Jag har precis haft denna diskussion med flera i min närhet och det är intressant att många tänker att det är kört bara för att man inte ätit ekologiskt och levt giftfritt från det att man var barn.

    • Sustainablelivingswe

      26 april, 2015 at 20:50

      Precis, samt att ekologiskt handlar ju inte enbart om vad en stoppar i sin egna kropp. Visserligen tror jag att det är enklare att relatera till men ekologi är så mycket mer än så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*