Sustainablelivingswe

#dukangöranågot

Men gör det bara…NU!

En sa – sätt dig bara och skriv det du känner, tänk inte så mycket. Och en annan – men gör det bara…NU! Så nu gör jag det då – skriver. Egentligen tänkte jag att det första inlägget jag skulle skriva skulle vara sådär bra och engagerande så att du kommer tillbaka och läser fler inlägg…men jag lyckas inte värpa ur mig det så då skriver jag nåt helt annat.

VARFÖR ÄR DET SÅ SVÅRT ATT HITTA EKOLOGISKA KLÄDER I ”VANLIGA” AFFÄRER?!

Förlåt – jag behövde avreagera mig lite.  Visst, det finns en och annan baströja och underkläder, men att köpa en hel outfit ter sig rätt svårt. Kanske om jag googlar i en halv dag innan samt har tid att springa runt i hela, i detta fallet, Göteborg så visst går det. Men i och med att shoppa inte ligger överst på listan över saker jag helst gör så vore det trevligt om jag kunde gå till ETT köpcentra och hitta vad jag söker där. But oh no! Det bästa är nästan när jag frågar butiksbiträden ”ursäkta, har ni några ekologiska kläder?” och får en
eh-varför-frågar-du-det-det-här-är-ju-mode-blick och ett svar i stil med ”eeh…näe det har vi inte”.

Jag blir provocerad av att det inte är lika lätt att handla ekologiskt/hållbart som tvärtom. Väldigt ofta får jag googla en massa för att det inte är lika tillgängligt som oekologiska grejer.  Alltså vem googlar oekologisk t-shirt t.ex?

Nu kom jag omedvetet ändå att toucha lite på en av anledningarna till varför jag vill skriva och det är att vi, du och jag ska kunna inspirera och tipsa varandra om hållbara val. Så för att det inte ska vara så svårt att göra hållbara val skriv ditt allra bästa tips i kommentarsfältet. Och du – glöm inte #allakangöranågot.

P.S Till er två vänner jag nämner ovan som sa till mig att skriva – tack för det ni sa och tack för att ni vill lyssna och låter mig inspirera er till att göra hållbara val, det inspirerar även mig att fortsätta göra hållbara val. D.S

4 kommentarer

  1. En trevlig skåning från Naturskyddsföreningen ringde mig igår och berättade lite vad de fått gjort under senaste året och ville naturligtvis få mer pengar också. Det fick han inte denna gången men nu kommer jag på att tänka på att Naturskyddsföreningen ordnar ju klädbytardag i Göteborg varje vår. Undra om de har mer kunskap om ämnet? Klockan är för mycket för att jag ska kunna googla nu men det kanske vi kan ta reda på imorgon. Och du, grattis för första inlägget!

    • Sustainablelivingswe

      1 februari, 2015 at 14:57

      Tack Paula! Naturskyddsföreningen har också en himla bra app som heter Grön guide du kan ladda ner om du inte redan gjort det.

  2. Äntligen – som jag har väntat! Ska bli kul att ta del av dina braiga tips även här – alltså inte bara i din jourtelefon som jag brukar ringa…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*