Rekord är oftast något som vi förknippar som positivt. Ta t.ex. rekord inom idrotten – det är det ultimata målet att slå rekord. Du som har varit här och läst förut vet att jag oftast inte är så snällt lagd i mina inlägg och det här inlägget skiljer sig inte mot tidigare. Jag kommer alltså inte skriva om positiva rekord.

2015 – det varmaste året i jo rekordvarmt varje månad under 2015! Alltså – VARJE MÅNAD SLOG GLOBALT VÄRMEREKORD!

2016 Januari – rekordvarmt!

2016 Februari – rekordvarmt!

Om du gillar att grotta ner dig i statistik kan du göra det här när det kommer till temperatursiffror.

Snö i Göteborg

En dag när jag kunde låtsas som att inte klimatförändringarna fanns…

I inlägget från SVT som visades i nyheterna igår berättas det bl.a. att det i Alaska har snöat endast 1/10 av vad det normalt brukar, att det ALDRIG varit såhär lite is kring Nordpolen runt den här tiden på året samt att det vid årsskiftet var plusgrader där det normalt brukar var kring -30 grader. Allt det här beror på en kombination av klimatförändringar, varma havsströmmar och vindar. För mig talar de här siffrorna ett så tydligt språk det bara går – det är NU klimatförändringarna händer, det är NU det påverkar oss, och det är NU det är dags för dig att agera och ta ställning för hur du vill leva framöver.

Det går heller inte att sätta sig på rumpan och hävda ”ja men det krävs politiska beslut”. Gör det verkligen det? Krävs det verkligen ett politiskt beslut för att du ska ändra ditt sätt att konsumera? Tänk på det och anser du att jag är helt ute och cyklar med den här texten så skriv gärna till mig, jag vill förstå hur du tänker.