Sustainablelivingswe

#dukangöranågot

Mindre dåliga rengöringsmedel

Jag hör till de som inte ger nyårslöften men jag blev inspirerad av min vän och bloggerska Lina genom ett av hennes inlägg att ändå göra det. Löftet är att byta ut alla former av rengöringsmedel till det som vår natur mår bättre av. Något man kanske inte tänker på är ju att alla rengöringsmedel kan ta sig ut till vårt grundvatten genom våra avlopp.

När du börjar byta ut dessa produkter kommer du rätt snart att upptäcka hur otroligt  många produkter det finns att byta ut, men lugn – ta en sak i taget! Fokusera på de du använder ofta. Nedan är några av de produkter jag hittills bytt ut.

 

Ekologiskt diskmedel

Ecover maskindiskmedel

Det finns säkerligen ännu bättre maskindiskmedel men detta är mitt val på vägen till mer hållbara produkter. Ecover har fungerat minst lika bra som de konventionella maskindiskmedel jag tidigare använt. Det finns att köpa på flertalet webshoppar men även i fysiska butiker.

Sedan en tid tillbaka tvättar vi enbart med tvättmedlet på bilden nedan. Sköljmedel har vi slutat med helt och hållet och är faktiskt inget vi saknar alls. Om det är så att du gärna vill att dina kläder ska dofta gott rekommenderar jag att du använder dig av doftpåsar fyllda med torkade blad med doft efter behag.

Ekologiskt tvättmedel

Sonett tvättmedel

Strax före jul fick jag rengöringsmedlet Castile Soap från Gröna Gredelina. Doften var passande nog kanel, apelsin & nejlika men finns i flertalet dofter. På deras hemsida skriver de såhär om produkten:

Castile Såpa är tvål gjord på olivolja och har använts sedan 1400-talet.Castile såpa kan användas till allt från dusch och bad till ansiktstvätt och som rengöring när du städar som vanlig såpa. Denna produkt är helt utan kemikalier och gifter.

Jag har rengjort parkettgolv och köksluckor, torkat diverse ytor som blomsterbräda och bokhylla, handfat, dusch och toalett och jag har använt den som tvål. Jag tycker den luktar gott, ger en blank finish och det känns inte avigt att hälla ut skurvattnet i avloppet, win-win.

Naturligt rengöringsmedel

Castile Soap och, kaffeskrubb från Gröna Gredelina

2 kommentarer

  1. Jag tror jag ska prova ecover maskindiskmedel, provade ett annat som jag inte var nöjd med. Kan vara värt att prova något nytt ☺

    • Sustainablelivingswe

      5 maj, 2015 at 18:59

      Jag tycker det är jättebra förutom att bitarna är styckförpackade…i plast :/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*