Sustainablelivingswe

#dukangöranågot

Månad: juli 2015

Du, jag, vi…

…påverkar vår jord.

Jag utmanar dig att lyssna på Johan Rockströms sommarprat. Ja – det är tungt, inte alldeles positivt men ack så viktigt.

Johan Rockström

Johan Rockström, Professor i miljövetenskap – Bild från Sveriges Radio.

Människan har stort fokus på att tjäna pengar och bli rikare så att hon kan konsumera och åter konsumera. Det vet väl alla att det är viktigt att ha den senaste outfiten, den nyaste bilen och de bästa teknikprylarna…eller? Jag känner ingen som är uppfostrad att tro att ens handlingar inte har konsekvenser, men av någon outgrundlig anledning är det precis så vi agerar när det kommer till vår konsumtion och vårt sätt att leva.

Bengt Wiström (som varit mental coach till bl.a. Carolina Klüft) sa på ett seminarium jag var på ”Om man förstår då tar man ansvar. Tar du inte ansvar vill du inte förstå”. Jag tycker det är ganska så talande för vårt konsumtionsmönster idag.

Vi pratar om att respektera den ena och den andra och vi har aldrig varit så kränkta som vi är idag. Jag undrar hur förbannat kränkta vi hade varit om vi blivit behandlade såsom vi behandlar vår Moder Jord? Hur vi än vrider och vänder på det har inte jorden oändliga resurser så jag säger det igen – Du, Jag, Vi påverkar vår jord! Vi är som Johan Rockström säger i sitt sommarprat – planetskötare, men idag är vi misskötare.

Ut och gör bra val för oss och minskad klimatpåverkan. Och vet du inte hur, eller var du ska börja så skicka mig ett mail så börjar vi tillsammans.

Att få inspirera

Följare på instagram

300 följare!

Igår fick jag 300 följare på instagram och något av det absolut bästa med att skriva (kom då ihåg att jag egentligen inte är en skrivare) är att får höra att någon har läst min blogg och tycker att det inlägget denne någon just läst är bra. Och då menar jag inte enkom av det själviska boost-skälet utan att jag faktiskt kan och får inspirera.  Så tack svärmor för dina fina kommentarer idag – det är just sådana som gör mödan värd.

Och kom ihåg; alla KAN faktisk göra något. Det kanske låter tjatigt men det är så sant. Du väljer vad som passar in i ditt liv att förändra mot en mer hållbar vardag.