Sustainablelivingswe

#dukangöranågot

Månad: januari 2015

Men gör det bara…NU!

En sa – sätt dig bara och skriv det du känner, tänk inte så mycket. Och en annan – men gör det bara…NU! Så nu gör jag det då – skriver. Egentligen tänkte jag att det första inlägget jag skulle skriva skulle vara sådär bra och engagerande så att du kommer tillbaka och läser fler inlägg…men jag lyckas inte värpa ur mig det så då skriver jag nåt helt annat.

VARFÖR ÄR DET SÅ SVÅRT ATT HITTA EKOLOGISKA KLÄDER I ”VANLIGA” AFFÄRER?!

Förlåt – jag behövde avreagera mig lite.  Visst, det finns en och annan baströja och underkläder, men att köpa en hel outfit ter sig rätt svårt. Kanske om jag googlar i en halv dag innan samt har tid att springa runt i hela, i detta fallet, Göteborg så visst går det. Men i och med att shoppa inte ligger överst på listan över saker jag helst gör så vore det trevligt om jag kunde gå till ETT köpcentra och hitta vad jag söker där. But oh no! Det bästa är nästan när jag frågar butiksbiträden ”ursäkta, har ni några ekologiska kläder?” och får en
eh-varför-frågar-du-det-det-här-är-ju-mode-blick och ett svar i stil med ”eeh…näe det har vi inte”.

Jag blir provocerad av att det inte är lika lätt att handla ekologiskt/hållbart som tvärtom. Väldigt ofta får jag googla en massa för att det inte är lika tillgängligt som oekologiska grejer.  Alltså vem googlar oekologisk t-shirt t.ex?

Nu kom jag omedvetet ändå att toucha lite på en av anledningarna till varför jag vill skriva och det är att vi, du och jag ska kunna inspirera och tipsa varandra om hållbara val. Så för att det inte ska vara så svårt att göra hållbara val skriv ditt allra bästa tips i kommentarsfältet. Och du – glöm inte #allakangöranågot.

P.S Till er två vänner jag nämner ovan som sa till mig att skriva – tack för det ni sa och tack för att ni vill lyssna och låter mig inspirera er till att göra hållbara val, det inspirerar även mig att fortsätta göra hållbara val. D.S

Snart så

Här är tanken att mitt allra första blogginlägg, någonsin, ska göra entré…snart.